Chef Zbigniew Kurleto

Szef Zbigniew jest codziennie obecny w naszej kuchni. To on dogląda pracy naszych kucharzy i dba o to, aby przygotowane dania charakteryzowały się najwyższą jakością oraz zawierały tylko najlepsze i najświeższe składniki. Szlifował swoje umiejętności w takich restauracjach jak: Wierzynek, Hawełka, Hotel Grand i w wielu innych renomowanych lokalach. Jest członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni.

Szef Zbigniew jest codziennie obecny w naszej kuchni. To on dogląda pracy naszych kucharzy i dba o to, aby przygotowane dania charakteryzowały się najwyższą jakością oraz zawierały tylko najlepsze i najświeższe składniki. Szlifował swoje umiejętności w takich restauracjach jak: Wierzynek, Hawełka, Hotel Grand i w wielu innych renomowanych lokalach. Jest członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni.

Jak już pewnie doskonale wiecie, pojawiam się codziennie na kuchni Kogoota i dbam o jakość przyrządzanych dań. Do przygotowania naszych specjałów wybieramy tylko i wyłącznie naturalne składniki. Chcemy mieć pewność, że każdy, kto spróbuje produktów Kogoota, będzie zadowolony z tego, co ma na talerzu, a są to naprawdę genialne rzeczy. Duże kawałki soczystego mięsa, świetnie dobrane warzywa i te cudowne sosy. Dania w puszce to nie banał, jesteśmy tego odpowiednim przykładem.

A kiedy najlepiej sprawdzić, czy to prawda? Cóż, warto zabrać je ze sobą na wakacyjny wyjazd, jeśli nie chcesz tracić czasu na gotowanie albo nie masz ochoty odwiedzać restauracji lub kiedy jesteś zabiegany i chcesz zjeść restauracyjne danie, nie ruszając się z domu.

Poznaj przykłady wykorzystania naszych dań, które zaproponował szef Zbigniew:

- Wracając do domu po ciężkim dniu w pracy, dobrze jest wiedzieć, że czekają na Ciebie dania restauracyjnej jakości, które możesz przygotować bez większego trudu.

- Jeśli nie czujesz się profesjonalistą w kuchni, a chcesz popisać się czymś wyjątkowym przed rodziną lub przyjaciółmi, warto mieć z tyłu głowy, że posiłek wart najlepszych restauracji może znaleźć się na Waszych talerzach w mgnieniu oka.

Chef Jarosaw Walczyk

Chef Jarosaw Walczyk

Szef Jarosław to ambasador naszej marki oraz autor większości receptur dań i sosów. Laureat wielu prestiżowych nagród, w tym Osobowość kulinarna roku 2016 i Szef Kuchni Roku 2015. Jego warszawska restauracja Strefa również zdobywa wyróżnienia w branżowych plebiscytach. Jest przewodniczącym Klubu Szefów Kuchni, który zrzesza takich kucharzy celebrytów, jak: Kurt Scheller i Robert Sowa.

Według mnie bez naturalnych i świeżych składników w ogóle nie ma co zaczynać w gastronomii. Kogoot tworzą ludzie, którzy doskonale wiedzą, że do osiągnięcia sukcesu najważniejsze są produkty najlepszej możliwej jakości. Ma to potem wpływ na wrażenia klientów, a ich opinia jest dla nas szczególnie istotna. Kolejną ważną sprawą jest nasza kuchnia, która została wybudowana według najwyższych standardów i bardzo ułatwia nam codzienną pracę.

Zostałem ambasadorem marki Kogoot, ponieważ uwierzyłem, że koncept restauracyjnych dań w puszce jest możliwy do osiągnięcia. Nasze dania możesz zabrać ze sobą na wycieczkę albo pomogą Ci w zrobieniu dobrego wrażenia na partnerce, przyjaciołach lub rodzinie.

Oto pomysły na wykorzystanie dań Kogoot, które przedstawia ich twórca:

- To najlepsza opcja na zabranie ze sobą w podróż restauracyjnego posiłku wykonanego w 100% z naturalnych składników. Takie danie w puszce nada się wprost idealnie na każdy wyjazd, kiedy nie chcemy tracić czasu na gotowanie lub odwiedzanie restauracji.

- Nasze dania fantastycznie sprawdzą się w sytuacji, kiedy chciałbyś pokazać swojej wybrance, że posiadasz umiejętności godne mistrzów kuchni.

Sposoby przygotowania

Poniżej znajdziesz porady dotyczące sposobu przygotowania zarówno naszych sosów, jak i przepysznych dań zamkniętych w rzemieślniczych puszkach. Nie jest to bardzo skomplikowane, na pewno dasz sobie radę. Smacznego!

Dania

Tylko z najlepszych i najświeższych składników.

Sosy

Fenomenalnie dopełniające każdą kompozycję.

Puszki Kogoota to pyszne dania zamknięte w puszkach rzemieślniczych wykonynych przez naszych kucharzy wyłącznie z naturalnych składników. Na pierwszym miejscu stawiamy smak. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów.

Technologia, której używamy, została opracowana 200 lat temu podczas wojen napoleońskich. Wszystko sprowadza się do sterylizacji szczelnie zamkniętej puszki. Naszą innowacją jest zastosowanie tej technologii w nowoczesnych urządzeniach zwanych autoklawami. Do każdego dania dobierane są indywidualne i optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie przepysznego smaku i odpowiedniej struktury potraw, której możesz doświadczyć tylko w najlepszych restauracjach.

Otwierasz opakowanie, wrzucasz puszki do gotującej się wody na 10 minut i gotowe.

Możesz też podać z dodatkami do dań przygotowanymi dla Ciebie przez Kogoota. Mogą to być:

Dodatki do dania